choose language   nl | en | de | fr | es

DECEMBER 2019

Van Loon Group voornemens Verhey Vlees over te nemen

Overname biedt continuïteit en mogelijkheden voor duurzame groei in rundvlees

Van Loon Group (Son) en Verhey Vlees (Nuth) maken bekend dat Van Loon Group (VLG) voornemens is Verhey Vlees over te nemen. Verhey Vlees is opgericht in 1895. De broers Max en Bart Verhey voeren momenteel de directie over het bedrijf. Zij vertegenwoordigen de 4e generatie. Er is geen bedrijfsopvolging binnen de familie. Vandaar dat voor deze verkoop is gekozen. Voor de continuering en verdere ontwikkeling van het bedrijf is aansluiting bij Van Loon Group een logische volgende stap.


“Natuurlijk vinden wij het jammer dat we geen bedrijfsopvolgers binnen onze familie hebben. Maar voor ons staat nu voorop dat we onze klanten, medewerkers en overige stakeholders bestendigheid en toekomst willen bieden. Van Loon Group is daarvoor de beste optie .” Max Verhey, Algemeen directeur Verhey Vlees

Van Loon Group wil na de overname zijn rundvleesactiviteiten gaan concentreren in Nuth. De hightech productielocatie biedt de mogelijkheid rundvlees efficiënter te verwerken. De toegang tot de in- en verkoopkanalen van Verhey Vlees geeft Van Loon Group ook meer mogelijkheden voor het verder uitbouwen van zijn rundvleesconcepten.

“Best Star Meat, het grondstoffenbedrijf van Van Loon Group, wil verder groeien in rundvlees en duurzame concepten. Deze overname past in die strategie. Met Verhey Vlees kunnen we onze klanten nog meer zekerheid, kwaliteit en transparantie bieden. Daarbij heb ik een goed gevoel bij de directie en de medewerkers van het bedrijf. Verhey Vlees heeft een lange historie en sterke reputatie die passen bij de cultuur en de ambities van VLG.” Erik van Loon, bestuursvoorzitter Van Loon Group

Onder voorbehoud van goedkeuring ACM en ondernemingsraad
De voorgenomen transitie is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Daarnaast is bij de ondernemingsraad van Van Loon Group advies aangevraagd ten aanzien van deze voorgenomen overname.

Over Verhey Vlees
Verhey Vlees is gespecialiseerd in het vakkundig verwerken van runderen afkomstig uit de melkveehouderij. De runderkarkassen worden in de hightech productielocatie in Nuth zorgvuldig versneden, verpakt en geëtiketteerd op klantspecificatie. Verhey Vlees heeft circa. 225 medewerkers die werkzaam zullen blijven bij de onderneming. De verwerkingscapaciteit bedraagt circa 4.000 runderen per week.

Over Van Loon Group
Van Loon Group, met hoofdkantoor in Son, is een groep van zes vleesverwerkende bedrijven in Nederland met circa 2.000 medewerkers. Van Loon Group is met een uitgebreid assortiment vleesproducten en vleesvervangers nationaal en internationaal actief op zowel de retail- als de Out of Home-markt.


Nadere informatie:

Verhey Vlees

Max Verhey, Algemeen Directeur
Tel. 045-5243838
max@verheyvlees.nl
www.verheyvlees.nl


Van Loon Group

Roland van Loon, Technisch Directeur
Tel. 0499-378831
rvanloon@vanloongroup.com
www.vanloongroup.com

Verhey Vlees B.V.
Horselstraat 2
6361 HC Nuth

 

T +31 (0)45-524 38 38

 

administratie
administratie@verheyvlees.nl

digitale facturen
invoice@verheyvlees.nl

KvK: 14042302
BTW: NL003137296B01

 

Bank: ABN-AMRO
IBAN nr.: NL42 ABNA 0526 8529 76
BIC code / SWIFT code : ABNANL2A