choose language   nl | en | de | fr | es

Verhey Vlees gestart met aanpak om coronabesmettingen in te dammen

Verhey Vlees in Nuth sloot vorige week, omdat het aantal coronabesmettingen in het bedrijf snel opliep. De sluiting bood de directie van Verhey Vlees ruimte om het aantal besmettingen terug te dringen, de gezondheid van medewerkers te monitoren en tot een verantwoorde en veilige herstart van het bedrijf te komen. Afgelopen vrijdag werd een plan van aanpak voorgelegd aan Veiligheidsregio Zuid-Limburg en GGD Zuid Limburg.

 

Na een steekproef besloot GGD Zuid Limburg vorige week om alle vaste medewerkers en uitzendkrachten te testen en startte ook een bron- en contactonderzoek. Een ingewikkelde klus, omdat ruim de helft van de medewerkers bestaat uit arbeidsmigranten die via verschillende uitzendbureaus bij het bedrijf werken. Bijna de helft van de medewerkers bleek besmet met het coronavirus. Zij kregen het advies direct in thuisisolatie te gaan. Mensen die in nauw contact met hen waren geweest moeten een quarantaineperiode van 10 dagen aanhouden. Verhey Vlees en de betrokken uitzendbureaus dragen zorg voor de gezondheid van hun medewerkers en moeten toezien dat deze zich aan de adviezen en maatregelen houden.


Verhey Vlees heeft een plan van aanpak opgesteld om het aantal besmettingen terug te dringen en een veilige en verantwoorde herstart te realiseren in nauwe afstemming met GGD Zuid Limburg en Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Dit plan van aanpak omvat onder andere: de (na)zorg voor vaste medewerkers en uitzendkrachten, extra audit op coronamaatregelen, intensieve schoonmaak, brononderzoek, testprotocol voor indamming en herstart, toezicht op huisvesting en vervoer van medewerkers. Verhey Vlees is in samenspraak met GGD Zuid Limburg en Veiligheidsregio Zuid-Limburg inmiddels gestart met de uitvoering van dit plan om de inzet van medewerkers in de productie weer veilig en verantwoord te kunnen starten.

 

Meer informatie
Neem bij verdere vragen of voor meer informatie contact op met Lindsay Kemps, woordvoerder Verhey Vlees 06 36 38 33 62.

Verhey Vlees B.V.
Horselstraat 2
6361 HC Nuth

 

T +31 (0)45-524 38 38

 

administratie
administratie@verheyvlees.nl

digitale facturen
invoice@verheyvlees.nl

KvK: 14042302
BTW: NL003137296B01

 

Bank: ABN-AMRO
IBAN nr.: NL42 ABNA 0526 8529 76
BIC code / SWIFT code : ABNANL2A